19.05.2024.
HomeNovostiGradiška: Policija oduzela šest automobila zbog neplaćenih kazni

Gradiška: Policija oduzela šest automobila zbog neplaćenih kazni

Policija je u Gradišci oduzela šest putničkih automobila od osoba koja su višestruki povratnici u izvršenju saobraćajnih prekršaja i koji imaju veće iznose neplaćenih novčanih kazni.

Kako je saopšteno iz PU Gradiška tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju izvršeno je i privremeno oduzimanje šest putničkih vozila, zbog počinjenih težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, gdje su propisane zaštitne mjere i zbog bojazni da će nastaviti sa vršenjem prekršaja.

“Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju vrši se putem savremenih radarskih sistema namijenjenih za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, bez zaustavljanja vozila, a u akciji su angažovani i službeni presretači”, navedeno je iz PU gradiška.

Ističu da je tokom sprovođenja pojačanih mjera i radnji, odnosno od 1. februara, navedenim radarskim sistemima do sad evidentiran 901 prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila.

Podsjećaju da mobilni radarski sistem funkcioniše u svim vremenskim uslovima, i da poseban efekat postiže u noćnim uslovima, a moguće je i mjerenje brzine vozila na udaljenosti od 500 metara, u više saobraćajnih traka u oba pravca.

“Takođe, navedeni radarski sistem smanjuje mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, a vozačima koji počine prekršaj evidentiran navedenim radarskim sistemom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta”, navode iz policije.

 

nezavisne.com

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti