Gradimir Crnogorac o odlasku sa klupe Slobode: Više puta sam otjeran iz svog kluba, znam odakle su plasirane priče

0

Nakon okončanja nogometne sezone u BiH, igrači tuzlanske Slobode dobili su odmor. Uprava kluba je započela pregovore sa igračima kako bi riješila dugovanja, te igračku križaljku za narednu sezonu, dok se jučer u javnosti pojavila informacija da menadžerski lobi u gradu Tuzli “radi o glavi” šefu stručnog štaba Gradimiru Crnogorcu.

– Okupljanje i početak priprema za narednu sezonu planirali smo između 22. i 25. juna još uvijek čekam sastanak sa rukovodstvom kluba da vidim na koje igrače možemo računati naredne sezone. Iskreno bih volio da ostane kostur tima koji smo selektirali u januaru mjesecu. Šteta što se sezona nije nastavila, jer prema mom mišljenju imali smo mnogo toga pokazati na zelenom terenu, na pripremama u Turskoj smo djelovali odlično, iako nismo imali kompletan igrački roster- kaže još uvijek aktuelni šef struke Slobode Gradimir Crnogorac, te dodaje:

-I do mene su stigle priče o menadžerskom lobiju kojeg ne bih da komentarišem, u zimskom prijelaznom roku moji saradnici i ja, prije svih Karić, Omerović i Dedić, smo odbili mnoge ponude koje nisu bile za nas u tom momentu, i jako dobro znam iz čije kuhinje dolaze. Ja sam trener Slobode, ovo je moj klub, više puta sam otjeran, ali sam se uvijek i vraćao – završava Crnogorac.