15.04.2024.
HomeNovostiGorica Dodik kuka i leleče zbog zatvorenog računa u banci i crnolistašima...

Gorica Dodik kuka i leleče zbog zatvorenog računa u banci i crnolistašima preporučuje tužbe sudu u Strazburu

Gorica Dodik, kćerka predsjednika RS Milorada Dodika, nakon informacija da banke ne mogu sarađivati s osobama s američke crne liste, podijelila je savjete tim osobama kako da postupaju.

– E sad ovako, svima onima kojima su računi zatvoreni treba da znaju ovo. Agencija za bankarstvo je zadužena za banke u RS. Vi se uputite tamo, tražite od agencije mišljenje da li postoji ikakava prepreka da vi u banci imate račun? Kako svi mi koji smo na toj crnoj listi, ustvari za ove koje znam, nikada nismo osuđivani, nikakav krivičan postupak se nije vodio protiv nas, agencija bi po nekom pravilu trebala dati pozitivno mišljenje. Onda sa tim mišljenjem odete u banku i tražite da vam ponovo otvore račun, ako to ne žele moraju vam dati pismeno obražloženje i vi sa tim lijepo tužba pa da vidimo. U Strazbur direktno! Za unutrašnji platni promet niko nema prava da vam ugasi račune, osim ako ste osuđeni za nešto.

Sistem i zakoni vas tjeraju da imate račun u banci, da ne možete plaću primati preko blagajne, nego mora preko računa. To je uredu, ali šta znači zatvoriti sve račune? Staviti ljude da su isključeni iz normalnog zivota? Zbog čega? Zato što je to rekla Amerika? Postoje sulude optužbe Amerike, nije bilo procesa, niti suđenja… Oni su presudili da smo krivi zato što mislimo svojom glavom i ne podržavamo njihovo kolonijalno upravljanje u zemlji BiH. Sad hoće da nas isključe, kao na prekidač. Čitala sam da je to isključivanje ljudi koji ih ne slušaju njihov cilj, sa uvođenjem digitalnih valuta itd. ali još nije došlo to vrijeme. Sad ne možete tek tako isključiti bilo koga, jer postoje sudovi za ljudska prava, koja su ugrožena svima nama – navela je Gorica Dodik.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti