Gorica digla policiju na noge, jer se uplašila poziva na ubistvo njenog tate, a zapravo se “Super Daki” zafrkava s Dodikom (VIDEO)

0

Videozapis objavljen na društvenoj mreži TikTok, u kojem nepoznati muškarac sa fantomkom na licu poziva na “ubistvo Milorada Dodika”, zaokupirao je pažnju domaće javnosti.

Snimak je za kratko vrijeme postao viralan, objavljen je na velikom broju portala u državi, a prenijeli su ga i pojedini regionalni mediji.

Zbog “prijetnji” upućenih Dodiku reagovale su skoro sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, a MUP RS-a je aktivirao čak i Operativnu grupu za borbu protiv terorizma.

Međutim, kada se samo malo predanije posveti istraživanju porijekla ovog snimka, dođe se do zaključka da je u pitanju videosnimak koji je nastao prije nešto više od dvije godine.

Da stvar bude interesantnija, riječ je o snimku koji je objavio youtuber pod nazivom “Super Daki”. Snimak zaista jeste nastao u Sarajevu, i to u jednom restoranu brze hrane.

U opisu videozapisa na YouTubeu piše kako je riječ o socijalnom eksperimentu, odnosno mlađoj populaciji poznatijem kao pranku (šala).

– Scena u kojoj spominjem Milorada Dodika je klasični socijalni eksperiment u cilju da vidimo reakciju ljudi koji su se tu zatekli. Zašto Dodik? Zato što je trenutno aktueIan i privlački najviše pažnje u zemlji. Ovaj video nema namjeru da bilo koga uvrijedi, isključivo je tu da zabavi narodne mase! Opušteno ljudi, navodi se u opisu videozapisa na YouTubeu.

Kompletan videozapis možete pogledati ispod, a dio u kojem “Super Daki poziva na Dodikovo ubistvo” možete pogledati na 2:20 minuti ovog snimka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here