Golman Adnan Golubović jedina svijetla tačka Slobode

0

U lošoj predstavi tuzlanske Slobode u utakmici sa sarajevskim Olimpikom, koja je odigrana danas na stadionu ”Asim Ferhatović-Hase”, jedno ime iz tima iz ”grada soli” zasigurno zaslužuje pohvalu i vrijedan je pomena, budući da, bez lažne skromnosti, u nekoliko utakmica iz zimskog dijela dijela sezone, uključujući i današnju, nosi epitet igrača utakmice.

Riječ je o golmanu Adnanu Goluboviću, koji je zasigurno i jedan od najboljih golmana fudbalske Premijer lige BiH. Osim što je izvanrednim odbranama i intervencijama u današnjem, ali nekoliko prethodnih susreta  Slobodu spasio većeg debakla, Golubović je danas odbranio i treći ovosezonski penal, što je rijetkost kada su u pitanju golmani na našim prostorima.

Za njegovu odličnu formu jednim dijelom je zadužen i trener golmana tuzlanskog tima Mirsad Dedić, nekada reprezentativac BiH i igrač FK Sarajevo.

Iako su dva gola danas završila u njegovoj mreži, to ni u kom slučaju ne umanjuje njegov trud i kvalitet, budući da bi i ostali igrači trebali biti na većem nivou. U Slobodi je upaljen crveni alarm, nakon današnjeg poraza. Šta su razlozi loše igre ostalih igrača, možda će se znati nakon sastanka, koji će biti održan sredinom sedmice i na kojem će biti riječi o slabim igrama tima iz Rudarske 2.

25-godišnji Adnan Golubović u tuzlansku Slobodu je došao u januaru prošle godine, a u dosadašnjoj karijeri je nastupao za nekolicinu klubova u Sloveniji i Italiji.