20.04.2024.
HomeNovostiGdje su pokradene donacije za obnovu Srebrenice: Džamijske tuče, bolesne junice i...

Gdje su pokradene donacije za obnovu Srebrenice: Džamijske tuče, bolesne junice i povratničke novčanice

“Socijaldemokratska partija BiH nije ranije pristala, pa neće ni sada, biti dio samoproglašene bošnjačke reprezentacije, predvođene od strane SDA”, jasan je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

“Mi ćemo u Srebrenici, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, izaći na lokalne izbore kao Bh blok kroz građansku platformu ili samostalno sa multietničkom listom sastavljenom od građana Srebrenice.

Osim SDA, sve druge stranke potpisnice faktički ne postoje u Srebrenici, nego su ukras SDA, koja po oprobanom receptu uzurpacije patriotizma i jedinstva promiče svoje interese i dominaciju. Kao što to obično biva, nakon izbora SDA odbaci kao staru krpu one koji joj trebaju samo za homogenizaciju biračkog tijela, kako je to učinila i poslije svih ranijih izbora”, ističe Nikšić.

Ističe da građani Srebrenice, umjesto ispraznih floskula onih koji ih se sjete samo tokom izbora ili obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, zaslužuju konkretne odgovore.

“Neka SDA odgovori gdje su nestale silne donacije na ime Srebrenice, a posebno kako se upravlja povratničkim novcem kroz nadležno ministarstvo. Nakon bolesnih junica, džamijskih tuča i zaštitnika Srebrenice s adresom stanovanja u Vogošći postoji li iko na terenu, ko vjeruje u navodnu patriotsku priču SDA, naravno ako izuzmemo stranke supotpisnice dokumenta?

U svakom slučaju, Srebrenica je oduvijek bila bitna za SDP, a tako će biti i ove izbore”, stav je Nikšića.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti