21.06.2024.
HomeNovostiGdje se sakrio mali/veliki miš iz Laktaša: Plači Mile plači - vježba...

Gdje se sakrio mali/veliki miš iz Laktaša: Plači Mile plači – vježba na Manjači

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, nakon kvalifikacijskih bojevih gađanja iz pješadijskog naoružanja, četvrtog dana vježbe “Brzi odgovor 21” prešli su u fazu taktičkih pokreta na terenu.

Operativna komanda OSBiH izdala je operativno naređenje komandantu Bataljonske grupe lake pješadije OSBiH da se izvrše taktički pokreti u cilju potpune integracije snaga i pripreme za još intenzivniju fazu vježbe “Brzi odgovor 21”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U sklopu redovnih aktivnosti obilaska angažiranih jedinica, direktor vježbe “Brzi odgovor 21” u BiH, brigadir Slaven Blavicki posjetio je i privremeni Medijski informativni centar (MIC) MO i OSBiH, koji je oformljen i za ovu vježbu, uz podršku OS SAD-a. Jedinice na terenu obišao je i predstavnik Operativne komande OSBiH, brigadir Mirzet Lubenović. Obojica su izrazila zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima na vježbi.

Istovremeno je na poligonu za obuku “Manjača” počela i redovna godišnja vježba Oružanih snaga BiH “Dinamičan odgovor 21-4”, čime se dodatno provjerava sposobnost komandnog kadra OSBiH za istovremeno kombiniranje dvije različite vježbe. Time ukupni broj angažiranog ljudstva sada iznosi više od 1.700 vojnika.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti