Fudbaleri Slobode otputovali u Medulin

0

Fudbaleri i članovi stručnog štaba su danas otputovali na zimske pripreme za proljetni dio takmičarske sezone u m-tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Na desetodnevne pripreme su otputovala dvadeset i tri fudbalera, a ekipi će se naknadno pridružiti Said Husejinović i Mladen Veselinović. Ekipi na pripremama su priključeni i mladi fudbaleri koji nastupaju za omladinske selekcije Fudbalskog kluba “Sloboda”, a sve s ciljem što ranije afirmacija i prilagođavanja seniorskom nivou fudbala kako bi se što ranije mogli priključiti i konkurisati u ekipi.

“Fudbaleri danas idu u Medulin. Sretni smo što su svi zdravi. Naknadno će se ekipi priključiti Said Husejinović i Mladen Veselinović. Što se pojačanja tiče, očekujemo još uvijek jednog do dva fudbalera za koje smo rekli da ćemo dovesti. Teško je u ovom zimskom prelaznom periodu dovesti kvalitnog fudbalera. Jedan od fudbalera bi se trebao priključiti ekipi u na pripremama. U Medulinu je planirano da odigramo tri pripremne utakmice i nakon toga se momci vraćaju u Tuzlu gdje će odraditi završni dio priprema pred početak proljetnog dijela sezone”, kazao je Nino Džambić, predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba “Sloboda”.

Fudbaler Saša Maksimović je zadovoljan prvim dijelom priprema. Kaže da se radilo dobro i da svi fudbaleri dobro podnose napore i da se trude da ispune zahtjeve stručnog štaba.

“Radili smo ovdje dvije sedmice. Imali smo dobre treninge i ritam je bio baš zahtjevan. Dobro se radilo. Momci to dobro podnose. Sada idemo u Medulin. Osigrani su nam svi potrebni uslovi i nadam se da ćemo se još bolje spremiti i uigrati za predstojeće utakmice.”

Na pripreme su otputovali: Emir Jusić, Saša Maksimović, Miloš Karišik, Kenin Devedžić, Semir Bukvić, Dejan Erić, Tarik Kapetanović, Muharem Ćivić, Harun Hadžibeganović, Jasmin Osmić, Danis Bratovčić, Alen Kurtalić, Josip Balić, Fedor Predragović, Eldar Mehmedović, Abid Mujagić, Nemanja Dragutinović, Haris Hasanović, Adi Alić, Mirsad Ramić. U sastavu stručnog štaba: Mladen Žižović (šef stručnog štaba), Adnan Jahić i Gradimir Crnogorac (asistenti), Edin Ribić (trener golmana), Edib Džafić (ekonom).

Na Medulin kupu u grupi sa FK Sloboda su ekipe Rudara iz Prijedora i NK Karlovac 1919. Prva utakmica će biti odigrana 30. januara protiv NK Karlovac 1919 sa početkom u 13 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here