26.02.2024.
HomeNovostiFrustrirani Dodik: On bi da širi ruski uticaj, a ljuti se što...

Frustrirani Dodik: On bi da širi ruski uticaj, a ljuti se što ga drugi suzbijaju

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su u Sarajevu, Podgorici i Tirani formirana tri centra za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu.

 

– Britanska vlada je rekla da daje šest miliona funti (oko 18 miliona KM) za organizovane aktivnosti za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu, američka vlada je dala putem raznih organizacije, što je javno objavila, više od 20 miliona dolara – naveo je Dodik.

On je sinoć u Beogradu rekao da u Sarajevu postoji obavještajni centar koji čine stranci i oni iz obavještajne službe koji treba da štite BiH i njen suverenitet.

-Formirani su ti centri za sprečavanje takozvanog ruskog uticaja u Sarajevu Podgorici i Tirani. To su tri centra na Balkanu. Ovdje u Beogradu, vjerovatno, djeluje neki skriveni koji se ne može još razotkriti, ali znamo o tome – naveo je Dodik.

On je dodao da i u Banjaluci postoje ti razni centri, da se pojedini ambasadori sastaju sa opozicijom ili nevladinim sektorom, a ne sa organima vlasti.

– Mi nemamo, nažalost, obavještajnu službu, jer je i ta nadležnost oteta i nezakonitim odlukama visokih predstavnika premještena na nivo BiH, gdje je stvorena obavještajna služba koja sve vrijeme radi protiv Srpske i Srbije – rekao je Dodik.

On je dodao da je njihov cilj destabilizacija Republike Srpske.

Dodik je izjavio i da će Republika Srpska istrajati na politici vojne neutralnosti, bez obzira na to što su bošnjačka i hrvatska strana za ulazak Bosne i Hercegovine u NATO, i da će nastaviti da objašnjava zašto ta zemlja ne treba da bude članica Alijanse.

Naglasio je da nije poveo zemlju u NATO i da usvojeni Program reformi ne prejudicira članstvo BiH te da ne može da posluži kao osnova za integraciju u Alijansu.

– Za svako novo kretanje prema NATO-u, biće potrebna nova odluka Predsjedništva BiH i Parlamentarne skupštine – rekao je Dodik.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti