23.06.2024.
HomeSportFK Sloboda: Selektor Hadžibegić posjetio naš klub

FK Sloboda: Selektor Hadžibegić posjetio naš klub

Selektor  nogometne “A” reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić i njegov pomoćnik u stručnom štabu Mehmed Janjoš boravili su danas u Tuzli gdje su razgovarali sa čelnim ljudima našeg kluba.

Ovom prilikom Hadžibegović i Janjoš su upoznati sa načinom i funkcionisanjem FK Sloboda, a pored rada sa prvim timom značajna pažnja se posvećuje i radu u omladinskim selekcijama. Gosti su se interesovali koliko ima talentovanih mladića u omladinskom pogonu što je svakako dobra garancija za rezultate u budućem periodu. Poznato je od ranije da Sloboda  značajnu pažnju posvećuje radu u omladinskom pogonu i da su brojni igrači došli do prvog tima, a mnogi od njih i do reprezentativnih selekcija.

Nakon ranije  pojedinačnog obilaska fudbalera naše nacionalne selekcije, selektor se odlučio da u neposrednom kontaktu sa predsjednicima premijerligaša dobije potpune informacije o klubovima. U društvu Hadžibegića i Janjoša danas su bili članovi stručnog štaba našeg prvog tima, predsjednik i članovi uprave, te Slobodine legende Dževad Šećerbegović i Nihad Mujezinović.

Danas smo imali čast i zadovoljstvo ugostiti delegaciju strucnog štaba naše nacionalne selekcije na čelu sa selektorom gospodinom Farukom Hadžibegićem i prvim saradnikom gospodinom Mehmedom Janjošem. U izuzetno srdačnoj i prijateljskoj atrmosferi, selektor nas je upoznao sa svojim budućim aktivnostima kao i sa željom da se unaprijedi dosadašnji način komunikacije izmedu klubova Premijer lige BIH i NFSBIH. Samim time što je na svoju inicijativu organizovao sastanak sa predstavnicima našeg kluba, selektor je pokazao drugačiji pristup prema klubovima domaće lige što će vjerujem, rezultirati mnogo boljoj saradnji u budućnosti”, istakao je Elmir Šećerbegović predsjednik UO FK Sloboda.

Također, selektor je u razgovoru posebno istakao potrebu da se stvara bolji ambijent na prostoru cijele BIH i veliku želju da se pokaže jedinstvo unutar našeg fudbala.Ovom prilikom selektor se interesovao o problemima sa kojima se suočavamo u svakodnevnom radu i stavio se na raspolaganje za bilo koji problem za koji smatramo da bi nam on mogao biti od pomoći.Ovim putem mu se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu za naš klub i želimo mu mnogo sreće u vođenju našeg nacionalnog tima za koji svi mi živimo i navijamo”, zaključio je Šećerbegović.

Realizacijom projekta obnove terena na nekolicini stadiona u našoj zemlji stiču se uslovi i za kvalitetnije igre u domaćem prvenstvu. Ovo je svakako ohrabrenje i za selektora koji vjeruje da će u skorije vrijeme  u reprezentaciji BiH moći računati na značajniji broj fudbalera iz domaćeg prvenstva.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti