14.06.2024.
HomeNovostiFinci: I kad bi sva tri člana Predsjedništva BiH bila iz reda...

Finci: I kad bi sva tri člana Predsjedništva BiH bila iz reda hrvatskog naroda, ne bi im valjalo ako nisu iz HDZ-a

Sasvim je jasno da se Izborni zakon ne možemo mijenjati dok ne izmjenimo Ustav. Ono što sud u Strazburu traži jeste da svi bh. građani imaju pravo da se kandidiju, ističe Jakob Finci, predsjednik Jevrejske zajednice u BIH za N1 televiziju.

Tvrdi da su bh. lideri spremni da potpišu bilo kakav papir ali da  to ne sprovedu kasnije.

– Sad se muvaju naši lideri po Beogradu i Zagrebu viđaju se sa rukovodstvom Srbije i Hrvatske  a niko od nas niti zna zašto , niti zna kako, niti šta se tamo dogovara. A dogovara se kako da ostanu na vlasti jer to je ono što je jedino interesantno njima, jedino što im je ključ.. Znači, nije važno, i kad bi sva tri člana Predsjedništva BiH bila iz reda hrvatskog naroda ako nijedan od njih nije iz reda HDZ-a to  Predsjedništvo im ne valja i ne predstavlja prave Hrvate. Jer nisi Hrvat ako nisi u HDZ-u a tako i sa ostalim strankama- ocjenjuje Finci.

Gledamo kako se narod buni, što zbog vakcine, što protiv vakcine, 13 plate… kod nas toga ima malo, komentariše Finci pa razloge apatije naših građana pronalazi u onome što su preživjeli tokom proteklog rata:

– Mislim da smo preživjeli težak rat, pogotovi mi u Sarajevu i mi znamo da ima i gore. Ima struje, vode,… pa smo zadovoljni. Postoji apatija među građanima, nema nikakva sila koja bi povela narod da krene naprijed da se pobunimo protiv onog što se čini prema nama, građanima. Hoće li do toga doći ne znam, ali ovo što nam se dešava je jedan od razloga što kompletne familije odlaze odavde- kazao je Finci.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti