19.06.2024.
HomeNovostiFinansijski ekspert Dr Damir Bećirović kritizira namjeru da se javnim novcem subvencioniraju...

Finansijski ekspert Dr Damir Bećirović kritizira namjeru da se javnim novcem subvencioniraju avio kompanije koje bi letejele iz Tuzle

Jučer je Skupština TK donijela odluku o subvencioniranju avio-kompanija koje budu letjele sa Aerodroma Tuzla – milionima maraka javnog novca. Ovakvo rješenje nije izazvalo očekivane komentare, niti protivljenje javnosti, osim malobrojnih eksperata.

Finansijski stručnjak, direktor IPI akademije u Tuzli – dr. Damir Bećirović smatra da je subvencioniranje aerodroma Tuzla,  ali i drugih, javnim novcem loša opcija.

„Ako aerodrome u Federaciji BiH subvencioniramo novcem svih poreznih obveznika, a svi ne koristimo njihove usluge, odnosno ako nas koštaju, onda je bolje ih dati pod koncesiju i sačuvati taj novac. Međutim, ako će taj koncesioni ugovor značiti promjenu vlasništva, a da kantoni nastave sa subvencijama privatnog vlasnika, onda to nije prihvatljivo. Bojim se da ideje o koncesiji i potencijalni koncesionari nemaju tržišni pristup“, zaključuje Bećirović u izjavi za AJB Balkans.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti