Fikret Hodžić tvrdi da ne poznaje Izetbegovića, ali izdala ga slika iz “porodičnog albuma”: Čak su i putovali zajedno – u Istanbul!

0

Izetbegović i Hodžić išli su skupa u Istanbul gdje je 2015. godine organizirana svečanost dodjele nagrada za doprinos radu organizacije Zeleni polumjesec

Gostujući sinoć u novom izdanju Centralnog dnevnika, Fikret Hodžić, vlasnik kompanije “Srebrena malina”, u razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem govorio je (iz svog ugla) o aferi koja sedmicama trese čitavu državu.

Iznoseći svoju stranu priče, između ostalog je rekao da je sve medijski prenapuhano, da se on htio pohvaliti kako je “jedini koji može nabaviti respiratore”, te da je sve rađeno po procedurama.

Hadžifejzović ga je iscrpno ispitivao i o njegovim poznanstvima, a krenuo je od predsjednika SDA – Bakira Izetbegovića.

– Ja ga ne poznajem lično – rekao je Hodžić

– Jesi li ga ikad upoznao lično? – pitao je Hadžifejzović.

– Pa kroz poslove koje obavljam na televiziji upoznao sam različite ljude.

– A privatno?

– Ne, ne poznajem ga privatno. Ne znam ga – rekao je Hodžić.

Međutim, poznaju se. Čak su putovali skupa, u Istanbul, potvrđuje Raport, uz fotografiju koja je ostala sačuvana u arhivama.

Naime, Izetbegović i Hodžić išli su skupa u Istanbul gdje je 2015. godine organizirana svečanost dodjele nagrada za doprinos radu organizacije Zeleni polumjesec.

Nagradu je dobio predsjednik Turske, Recep Tayyip Erdogan, a pored njega za doprinos radu organizacije u BiH dobio je i tadašnji član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Hodžić je tad krenuo u Istanbul kako bi promovirao svoju knjigu “I ja sam iz Srebrenice”. Upravo prije nego je Izetbegović uručio Erdoganu nagradu, Hodžić je turskom predsjedniku uručio svoju knjigu.


Sve to su zabilježile kamere.

Izvor: Raport.ba, Depo-ba