Fadil “brani” Sarajevo: Do petka u našem glavnom gradu “mora” biti 100.000 doza vakcine!

0
Zavod za javno zdravstvo FBiH zadužen je da sagleda sve ponude kompanija koje su iskazale interes za učešće u postupku nabavke vakcine i koje će eventualno iskazati interes, te da do sutra (utorak, 16.03.2021. godine), do 16:00 sati dostave konačne ponude, navodi se u saopćenju

– Vlada Federacije BiH je, na današnjoj hitnoj sjednici, kojoj su u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu prisustvovali premijer i zamjenici premijera, a ostali članovi putem video linka, primila na znanje Informaciju da je premijer Federacije BiH, na prijedlog Zavoda za javno zdravstvo FBiH, uputio pisma namjere za nabavku vakcina protiv SARS-Cov-2 (COVID-19), za sljedeće kompanije: Bosnalijek d.d. Sarajevo (Sputnik V i Astra Zeneca), Medimpex d.o.o. Sarajevo (Astra Zeneca i Sputnik V), Oktal pharma d.o.o. Sarajevo („Johnson&Johnson“, Astra Zeneca i Sputnik V) i TUZLA FARM d.o.o. (Astra Zeneca i Sputnik V), navodi se u saopćenju.

Portal Oslobođenja, iz krugova bliskih premijeru, saznaje da je Vlada FBiH uputila zahtjev da u Sarajevu do petka mora biti 100.000 doza vakcine.

Dalje, u Vladi FBiH navode da je sutra krajnji rok da Zavod za javno zdravstvo FBiH dostavi konačne ponude za nabavku vakcina.

– Vlada FBiH ovlastila je premijera Federacije BiH da, na prijedlog Zavoda za javno zdravstvo FBiH, uputi i druga pisma namjere za koja ovaj zavod smatra da je potrebno uputiti za nabavku vakcina. Vlada Federacije BiH je primila na znanje Informaciju Zavoda za javno zdravstvo FBiH u vezi s realizacijom zaduženja po Zaključku Vlade FBiH od 11.03.2021. godine, te Informaciju s danas održanog sastanka Ad hoc tima za pregovore s proizvođačima vakcina i/ili ovlaštenim zastupnicima za nabavku vakcina protiv koronavirusa.

Zavod za javno zdravstvo FBiH zadužen je da sagleda sve ponude kompanija koje su iskazale interes za učešće u postupku nabavke vakcine i koje će eventualno iskazati interes, te da do sutra (utorak, 16.03.2021. godine), do 16:00 sati dostave konačne ponude, s cijenom, rokom, količinom i garancijom za dobro izvršenje posla, kako bi se Ad hoc tim ponovo sastao i razmotrio sve pristigle ponude, te o tome informirao Vladu Federacije BiH, navodi se u saopćenju iz Ureda za odnose sa javnošću Vlade FBiH.

Oslobođenje