Evo koga je Putin poslao u smrt: Najmlađi ruski vojnik poginuo u Ukrajini

0

Više britanskih medija obavijestilo je da je u Ukrajini ubijen Roman Akimov (18), što ga čini najmlađim ruskim vojnikom za kojeg je potvrđeno da je smrtno stradao prilikom invazije na Ukrajinu.

Identificiran je DNK analizom, a njegovi roditelji su o smrti obaviješteni tri sedmice nakon što je ubijen. Roditeljima Evgeniji i Ivanu posmrtno je dodijeljen ruski Orden hrabrosti, koji se dodjeljuje na ukaz ruskog predsjednika Vladimira Putina.

– Zadnji put kad smo se čuli bio je 15. mart. Rekao je da je živ i zdrav. Nakon toga smo izgubili kontakt. Tek 10. aprila smo saznali da je ubijen 17. marta. Smrt je potvrđena analizom uzorka DNK – rekla je Romanova sestra Natalija.

Romanova majka na društvenim mrežama je objavila njegovu fotografiju i sljedeći tekst: “Neću te nikad zaboraviti, obećavam. Nisam imala vremena da ti kažem toliko toga. Oprosti mi za sve loše stvari. Da te barem mogu čvrsto zagrliti. Htjela bih da se mogu posljednji put propisno oprostiti od tebe i pogledati te u oči zadnji put”, stoji u objavi Romanove majke.

Roman Akimov u rusku vojsku unovačen je u sibirskoj regiji Krasnojarsk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here