22.07.2024.
HomeLifestyleEvo što sve možete očistiti zubnom pastom...

Evo što sve možete očistiti zubnom pastom…

Zubna pasta je blago abrazivna, pa je izvrsna za čišćenje mrlja, a ipak je dovoljno nježna da neće oštetiti osjetljive površine, poput cakline zuba. Uz to, neke su paste za zube formulirane čak i za izbjeljivanje što ih čini još učinkovitijima u uklanjanju mrlja. Stoga nije ni čudo da se pasta za zube može koristiti za čišćenje kućanstva, a za najbolje rezultate odlična je bijela pasta za zube, prenosi Real Simple.

Bijele kožne tenisice

Ako na bijelim kožnim tenisicama imate jake mrlje, pomiješajte 1 žlicu bijele paste za zube, 1 žlicu sode bikarbone i 1 žlicu vode. Upotrijebite meku četkicu za zube kako biste otopinu nanijeli na mrlje, lagano pročišćavajući kružnim pokretima. Obrišite vlažnom krpom, a zatim osušite.

Linoleum pločice

Ako na podu linoleuma ima mrlje, bijelom pastu za zube utrljajte u pločicu čistom krpom i razmažite dok nema više ostataka paste za zube. Srebrni pribor za jelo Da bi potamnjelo srebrno posuđe blistalo, svaki komad nježno trljajte kapljicom paste za zube (pazite da to bude bez gel formula, bez izbjeljivanja). Zatim isperite i temeljito osušite.

Pegla na paru

Ako je ploča željeza pokrivena mineralnim naslagama, u čišćenje pomaže pasta za zube. Utrljajte pastu za zube na ploču, a zatim pažljivo obrišite sve ostatke paste čistom krpom. Kako biste bili sigurni da su svi ostaci u potpunosti uklonjeni, glačajte običan komad tkanine prije nego što počnete glačati odjevne komade koje nosite.

Umivaonik

Ironično je da se ti dijelovi paste za zube koji slučajno padnu u umivaonik i čine da vaša kupaonica izgleda neuredno zapravo mogu koristiti za čišćenje sudopera. Vlažnom spužvom ili papirnatim ručnikom kružno pomičite bijelu pastu za zube, a zatim temeljito isperite.

 

 

 

 

vecernji.hr

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti