27.05.2024.
HomeSvijetErdogan: Hamas nije teroristička organizacija, već oslobodilačka grupa

Erdogan: Hamas nije teroristička organizacija, već oslobodilačka grupa

Obraćajući se zastupnicima svoje stranke u parlamentu, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan komentirao je sukob na Bliskom istoku. “Izrael zajedno sa Zapadom može promatrati Hamas kao terorističku organizaciju. Zapad vam puno duguje. Ali Turska vam ništa ne duguje”, poručio je Erdogan Izraelcima.

“Hamas nije teroristička organizacija, već oslobodilačka grupa koja vodi bitku da zaštiti svoju zemlju”, kazao je uz ovacije. Turski čelnik je potvrdio kako otkazuje planove za posjet Izraelu zbog nehumanog rata, prenosi The Times of Israel.

Turski ministar u posjetu Kataru

“Imali smo projekt da odemo u Izrael, ali je otkazan, nećemo ići“, naveo je. Turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan, govoreći u Kataru, optužio je Izrael za “zločin protiv čovječnosti” tokom vojnih operacija u Gazi.

“Gađanje naše palestinske braće, uključujući djecu, pacijente i starije osobe, čak i u školama, bolnicama i džamijama, zločin je protiv čovječnosti”, naglasio je on, zajedno s katarskim šefom diplomacije Mohammedom bin Abdulrahmanom Al-Thanijem.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti