20.05.2024.
HomeNovostiEpilog suđenja za ubistvo Džanana Memića: Alisa Mutap Osuđena na 2,5 godina...

Epilog suđenja za ubistvo Džanana Memića: Alisa Mutap Osuđena na 2,5 godina zatvora, otac ubijenog mladića razočaran u pravosuđe (VIDEO)

Sud BiH donio je pravosnažnu presudu kojom je Alisa Mutap, bivša djevojka Dženana Memića, pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora.

Policajac Hasan Dupovac je oslobođen.

Podsjećamo, Alise Mutap nepravomoćno je osuđena na dvije i po godine zatvora, a policajac Hasan Dupovac na tri.

Alisa Mutap je osuđena za davanje lažnog iskaza u vezi sa stradanjem Dženana Memića, a Hasan Dupovac na tri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja. Međutim, sada je Dupovac oslobođen.

Ostalo troje optuženih je oslobođeno, a to su Zijad Mutap, Alisin otac, policajac Josip Barić i recepcioner hotela “Cristal” na Ilidži, Muamer Ožegović.

Nakon što je Sud BiH donio pravosnažnu presudu kojom je Alisa Mutap pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora, a policajac Hasan Dupovac oslobođen, za portal “Avaza” javio se Muriz Memić, otac Dženana Memića.

– Pravosudna mafija je nadjačala građane. Sudsko vijeće je ludo. Taj sudija nije normalan. Ko je Alisi dozvolio nego Hasan? Prvu izjavu je kod njega dala. Hasan joj je omogućio. Ovo je poraz, katastrofa. Neću odustati. Ovo ide na čast i državnim tužiocima – kazao je Muriz Memić za portal “Avaza”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti