Epilog prnjavorskog horora: Mehmedu i Milanu četiri i pol godine zatvora zbog pokušaja obljube djevojčice od 12 godina

0

Mehmed K. (21) i Milan N. (23) iz Prnjavora priznali su krivicu za pokušaj obljube djevojčice (12) i pristali da budu osuđeni na ukupno četiri i pol godine robije, potvrđeno je za “Glas Srpske”.

Oni su s Okružnim tužilaštvom u Banjoj Luci zaključili sporazume o priznanju krivice kojima je predviđeno da Mehmed K. bude osuđen na dvije i po, a Milan N. na dvije godine zatvora.

Ove sporazume prihvatilo je Vijeće banjalučkog Okružnog suda, kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić, a izricanje presude zakazano je za danas.

Mehmed K. je optužen za pokušaj obljube, dok je njegov sugrađanin Milan N. optužen za pomaganje pri izvršenju tog krivičnog djela.

Branilac Mehmeda K., advokat Slobodan Perić kazao je da su predviđene kazne u skladu sa zakonom i okolnostima pod kojima se sve desilo.

– Djelo je ostalo nedovršeno i žrtva nije pretrpjela teže traume, što je najbitnije. Radi se o mladićima koji nisu bili ni svjesni koliko žrtva ima godina. Vjerujemo da će se ovim kaznama postići svrha – kazao je Perić. Istaknuo je da nema više informacija i da ne može da komentariše sudsku odluku.

Prema optužnici, dvojac je 21. jula oko dva sata poslije ponoći napao djevojčicu u dvorištu Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić” u Prnjavoru. Mehmeda K. terete da je pokušao da obljubi žrtvu, dok mu je u tome Milan N. pomagao. Zbog zaštite djevojčice, slučaj je bio zatvoren za javnost i nisu iznošeni detalji. Nezvanično, slučaj je policiji prijavio petnaestogodišnji drug djevojčice. Prema priči dječaka, osumnjičeni dvojac toga dana prišao je njemu i djevojčici. Nasilu su ljubili djevojčicu i dirali je po intimnim dijelovima tijela, dok su njega otjerali i oteli mu telefon. Dječak je zaustavio automobil koji je prolazio ulicom i s telefona vozača pozvao policiju, koja je brzom intervencijom spriječila silovanje. Nakon hapšenja i ispitivanja, Mehmed K. je pritvoren, dok je Milan N. poslije saslušanja pušten na slobodu.

Dosje

Nezvanično, Mehmed K. i Milan N. odranije su poznati policiji po raznim prekršajima i sukobu sa zakonom. U noći kada su napali djevojčicu, alkotestiranjem im je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.