24.05.2024.
HomeSportEnglesko nogometno prvenstvo moglo bi se nastaviti 8. juna

Englesko nogometno prvenstvo moglo bi se nastaviti 8. juna

Britanska vlada, u saradnji s grupom zdravstvenih radnika i predstavnika sportskih organizacija, razmatra mogućnost povratka sportista na takmičarske arene.

Prema pisanju Timesa, 8. juni je prilično realan datum za nastavak engleskog nogometnog prvenstva.

Times piše da će britanska vlada upaliti zeleno svjetlo kada bude osigurano dovoljno testova za novi koronavirus za sve takmičare.

Utakmice će se igrati samo na stadionima koje je odobrila medicinska služba i ,naravno, bez prisustva gledalaca. U sportskom objektu bit će dopušteno prisustvo najviše 400 osoba, uključujući predstavnike medija koji budu imali negativanu potvrdu nakon testiranja na novi koronavirus.

Na određenom broju stadiona, vlasti bi tebalo da izvrše dezinfekciju prostorija i svlačionica, u kojim bi igrači morali poštivati ​​sigurnosnu udaljenost.

Ako se Premijer liga nastavi 8. juna, trebala bi se završiti 27. jula, a početak sezone 2020./21. ostaje 22. augusta.

Ako nedostatak testova bude glavni razlog za otkazivanje prvenstva, uprava lige nastojat će da ne koristi primjer holandskog prvenstva, gdje su već proglasili kraj takmičenja i poništili sve odigrane utakmice do prekida, piše Times.

U prvenstvu Engleske preostalo je da se odigraju 92 ​​utakmice ili devet kola. Vodeći Liverpool ima 25 bodova prednosti nad Manchester Cityjem, sa utakmicom manje, i na korak je do osvajanja prve titule od 1990. godine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti