01.03.2024.
HomeNovostiDvojica Sarajlija divljali gradskim ulicama u tuđim automobilima: Jedan duguje više od...

Dvojica Sarajlija divljali gradskim ulicama u tuđim automobilima: Jedan duguje više od 53.000 KM neplaćenih kazni, a drugi skoro 25.000 KM

U ulici Kurta Schorka u sarajevskoj općini Ilidža sinoć 40 minuta poslije ponoći pripadnici Policijske uprave (PU) Ilidža su kontrolisali vozilo BMW, vlasništvo F. A. iz Prijedora.

Automobilom je upravljao 24-godišnji R. S. iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija utvrđeno je da Sarajlija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 53.530 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

– Od prekršioca je privremeno oduzeto vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 227. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, u srijedu u 14 sati u ulici Geteova u sarajevskoj općini Novi Grad, pripadnici PU Novi Grad kontrolisali su vozilo Lada, vlasništvo M. Š. iz Banje Luke, kojom je upravljao 35-godišnji F. H. iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 35-godišnjak upravlja neregistrovanim vozilom, s nepripadajućim registarskim tablicama, a kod sebe nije posjedovao ni važeću vozačku dozvolu.

Također, utvrđeno je i da u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 24.109 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

I ovaj Sarajlija je ostao bez vozila.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti