Dva magistra jurišaju na Skupštinu TK: Selim, Šiljo i jarani protiv građana, po ko zna koji put

0

Dva vremešna i ocvala magistra – Selim Bešlagić i Senad Alić Šiljo, jurišat će danas na fotelje u Skupštini i Vladi TK. O tome se gotovo sve zna.

Pokušali su srušiti vlast u Tuzlanskom kantonu, sazivajući poslanike sebi odane, a sve po diktatu igrača iz sjene. Napravili su krnju, paralelnu “Skupštinu”, podijelili funkcije i čekali. Mislili su – to je to.

Kakva plitka pamet, po ko zna koji put u jurišu na logiku, zdrav razum i ono malo institucija i zakonitosti što je ostalo u poharanoj Bosni.

Možda negdje u dubini duše Selim i Šiljo znaju da to što su uradili nije bilo zakonito, ali… “Znali smo da to nije po zakonu, ali žuri nam se!” – stara je krilatica SDP-a još iz vremena Zlatka Lagumdžije i njegovih jurišnika-boljševika!

Nećemo se danas prisjećati svih promašaja i blamaža Selima Bešlagića u toku njegoveog dugog i besmislenog politikantskog skomračenja  na valu općenarodnog neznanja, gluposti i mitomanije. To će malo sačekati.

Nećemo se sjećati ni Šiljinih demagoških fraza i manipulacija dok je stolovao u toj istoj Skupštini TK. Njegovo neznanje i nekompetentnost o politici bili su više nego bjelodano vidljivi, baš kao i njegova pohlepa za vlašću i privilegijama. I o tome ćemo nekom drugom prilikom.

Danas ćemo gledati kako stari Selim i vremešni Šiljo jurišaju na fotelje u Skupštini i Vladi TK, ne vodeći računa o interesu građana i usvajanju budžeta kojim se trebaju finansirati osnovne potrebe građana.

Oni traže da se ne usvoji predloženi budžet, da najprije sruše Skupštinu i Vladu TK, pa tek onda da usvoje taj isti budžet.

Svako ko nije magistar kreča, betona i bitumena, i to u poznim godinama, zna da se budžet može rebalansirati, a sve kako se ne bi ugrozio život ljudi i funkcioniranje ključnih institucija.

Ali ne, dva magistra i njihovi jarani tvrdoglavo insistiraju najprije na smjeni vlasti, pa tek onda priči o budžetu.

Time su građane TK učinili taocima svojih nerealnih ambicija, staračke pohlepe i prljavog politikanstva koje se decenijama parazitski vuče po Tuzli i okolnim mjestima.

Očigledno je na sceni borba za privatne interese tajkuna i njihovih poslušnika koji glume političke veličine, iako svi vide da su tome nedorasli.