14.07.2024.
HomeNovostiDuh zločina u Srebrenici još uvijek živi: Oduzeti puškomitraljez, ručni bacači, 21...

Duh zločina u Srebrenici još uvijek živi: Oduzeti puškomitraljez, ručni bacači, 21 bomba i više od tri hiljade metaka

Srebrenička policija uhapsila je osobu iz Srebrenice čiji su inicijali I.S, nakon što je pretresom objekata koje koristi pronašla arsenal oružja.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Srebrenici, policija je pretresom objekata koje koristi osumnjičeni pronašla i oduzela puškomitraljez, dva ručna bacača, 21 ručnu bombu, tromblonske mine, veću količinu kapisli i detonatora sa žicama, više od 3.700 komada municije različitog kalibra i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Prethodno su policijski službenici postupili po prijavi od ponedjeljka, 17. avgusta, da u srebreničkom mjestu Sase lice I.S. prijeti upotrebom oružja prijavitelju i uhapsili lice I.S, koje im je tada dobrovoljno predalo lovačku pušku sa pripadajućom municijom.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja za krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti