15.07.2024.
HomeNovostiDržavna koalicija koja je umrla prije 3 i po mjeseca pokušala oživjeti...

Državna koalicija koja je umrla prije 3 i po mjeseca pokušala oživjeti u Mostaru, ali bezuspješno… agonija se nastavlja

Nakon sastanka lidera u Mostaru medijima se obratio domaćin, predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

On je istakao da je zahtjev kolega bio da se samo on obrati. Rekao je da je usvojen zaključak da se već u četvrtak na sjednici Vijeća ministara BiH usvoji budžet.

“Dogovorili smo da prođe u četvrtak kao takav na Vijeću ministara i da prođe oba doma Parlamenta BiH. Hvala kolegama što su dali doprinos i da se dignemo iznad tih razlika i da napravimo iskorak. Dakle, imat ćemo uskoro budžet kako bi najesen mogli dobiti pregovarački proces”, rekao je Čović u uvodnom obraćanju.

Na pitanja novinara dao je uglavnom šture odgovore.

Upitan šta podrazumijeva zaključak osim budžeta, Čović je rekao da se on odnosi na još nekoliko stvari koje trebaju uraditi kako bi koalicija normalno funkcionirala.

“Ako usvojimo budžet u četvrtak, postoji koalicija”, rekao je Čović.

Današnje žrijebanje u CIK-u na kojem je SNSD izgubio jednog delegata u Domu naroda BiH, Čović nije htio komentirati kazavši samo da to ništa neće promijeniti te da je to irelevantno.

Na pitanje šta će uraditi on kao predsjedavajući Doma naroda ukoliko na sjednicu dođu i delegat i PDP ali i SNSD-a, Čović je rekao da je sjednica otvorena za sve, ali da Poslovnih propisuje procedure.

Dalje je naveo da su se lideri danas koncentrirali na ekonomska pitanja, te ono oko čega se slažu dok su druga pitanja ostavili sad po strani.

Čović je kazao da je atmosfera na sastanku bila odlična, posebno kada se uzme u obzir kakva je bila prošlih mjeseci.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti