13.07.2024.
HomeNovostiDrugi slučaj koronavirusa potvrđen u Hrvatskoj

Drugi slučaj koronavirusa potvrđen u Hrvatskoj

Drugi slučaj koronavirusa potvrđen je u Hrvatskoj. Ovu informaciju potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš, a riječ je o bratu zaraženog mladića koji je jučer imao pozitivan nalaz, pišu hrvatski mediji.
Nalaz njegove djevojke koja je također pregledana negativan je na koronavirus te ona nije zaražena.

Podsjetimo, dvadesetšestogodišnji pacijent koji je u Italiji bio s djevojkom nekoliko dana zabilježen je kao prvi zaraženi i nalazi se u Zagrebu, a tamošnja bolnica je zbog njega otkazala operacije koje nisu hitne.

Također, postoji bojazan da zaraza neće stati na jednoj ili dvije osobe. Naime, sumnja se da su dvije osobe iz Krapinsko-zagorske županije, koje su nedavno bile u Italiji, zaražene koronavirusom, a to je potvrdio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Riječ je o ocu i kćeri i za njih je spreman prihvat u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

Pored toga, tri osobe se nalaze u izolaciji na zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Izolirane osobe nisu bile međusobno povezane.

Granice nisu zatvorene.

Trajekt na redovnoj liniji iz Ancone oko sedam sati uplovio je u splitsku gradsku luku te ga je dočekala posebno opremljena hrvatska pomorska policija i sanitarni inspektor.

Koordinator u splitskoj Lučkoj upravi Vjekoslav Grgić kazao je kako će pomorska policija biti opremljena rukavicama i maskama, a dežurni sanitarni inspektor putnike će pitati dolaze li iz sjevernotalijanskih područja, gdje se pojavio koronavirus.

Sanitarni inspektor će, ukoliko neko od putnika dolazi iz kriznih talijanskih područja, odlučiti o tome hoće li ga izdvojiti i uputiti epidemiologu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti