13.07.2024.
HomeNovostiDrašković: Nečasno je govoriti o NATO udarima na Srbiju, a šutjeti o...

Drašković: Nečasno je govoriti o NATO udarima na Srbiju, a šutjeti o Sarajevu, Vukovaru i Kosovu

Srbijanski političar i književnik Vuk Drašković komentarisao je nedavno obilježavanje NATO bombardovanja njegove zemlje poručivši, između ostalog, da je duboko nečasno govoriti o NATO udarima na Srbiju, a šutjeti o Sarajevu, Vukovaru i Kosovu.

“Svaka priča o 24. martu je duboko nečasna, ako se ne kaže šta je bilo prije 24. marta 1999. Samo u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj je ubijeno 150 hiljada ljudi, više od dva i po miliona ljudi je raseljeno, pretjerano”, poručio je Drašković.

On je naveo da je samo u Sarajevu, sa okolnih brda od srpskih granata, a opsada je trajala duže od tri godine – najduže u historiji ratovanja opsada jednog grada, “ubijeno više od deset hiljada civila, među kojima je 1.600 djece”.

“Gledamo samo stravične scene i iz Vukovara. Onako kako izgleda nesrećni Bahmut, izgledao je Vukovar. Čiji su to tenkovi išli na Vukovar, čija je to vojska granatirala Dubrovnik. To se apsolutno ne smije odvojiti od 24. marta. Jer ako se odvoji, ispada da je jedna zemlja divna, slobodarska, demokratska koja se zvala Srbija, 24. marta iznenada, bez povoda, ikakvog razloga zasuta bombama NATO alijanse”, kazao je Drašković za Kurir.

Drašković je naglasio da je prije bombardovanja Srbije Vijeće sigurnosti UN-a zbog terora nad Kosovom, tri puta bez ičijeg veta usvojilo upozoravajuće Rezolucije i navelo da se Miloševićeva Srbija ponaša kao razbojnička država.

“Više puta se opimnjalo da se prestane užasan teror nad kosovskim Albanicima, uz prijetnju primjene poglavlja 7 Povelje UN-a kada je dozvoljena međunarodna upotreba sile. O tome sada niko ne pregovara ni jedne jedine riječi”, podcrtao je Drašković, između ostalog.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti