21.06.2024.
HomeNovostiDraško zove Benjaminu u šeher Banja Luku, evo i odbor za doček...

Draško zove Benjaminu u šeher Banja Luku, evo i odbor za doček je spreman

Poziv gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić, a zatim i njen odgovor, odjeknuli su kao jedna od pozitivnijih vijesti tokom jučerašnjeg dana.

“Ta ideja postoji kod mene od prvog dana, čekao sam izbor da prođe neko vrijeme. Ja smatram da je to sve prirodno i normalno. Kao mlad čovjek, umoran sam od tih izmišljenih tema, rasparčavanja, podjela, izmišljenih sukoba, prijetnji ratom, izmišljenih referenduma. Čak i ako ne učestvujem u tome, stidim se. Ne vidim da nas to tjera naprijed. To je moja želja i tako vidim Banjaluku. Kao otvoreni, prijateljski grad”, rekao je Stanivuković za banjalučku “Buku”.

“Čim to izaziva senzaciju, to govori da smo duboko još bolesno društvo. To je normalna stvar. Benjamina i ja treba da sarađujemo. To su dva najveća grada u Bosni i Hercegovini. Radujem se porukama koje ćemo poslati. Radujem se da će one biti na jednom višem nivou svijesti, razumijevanja. Bio bih srećan da to tako bude.”

On kaže da među njima vjerovatno postoje ideološki pravci po kojima se razlikuju, ali da je i to, kako kaže, prirodna stvar.

“Biće to jedna važna posjeta, koja mijenja, mijenja neke principe, dugo uspostavljene, i koja ruši te dugo uspostavljene zidove. Pozvaću i gradonačelnika Mostara”, rekao je Stanivuković.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti