13.07.2024.
HomeNovostiDramatično širenje zaraze: U BiH novi smrtni slučaj i 93 zaraženih koronom

Dramatično širenje zaraze: U BiH novi smrtni slučaj i 93 zaraženih koronom

U posljednja 24 časa u Bosni i Hercegovini (BiH) preminula je starija žena sa više udruženih oboljenja kod koje je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Virusom korona zaražene su još 93 osobe u BiH.

U Republici Srpskoj (RS) virus korona potvrđen je kod 60 osoba od 376 testiranih uzoraka, saopšteno je u ponedjeljak iz Institututa za javno zdravstvo RS

„Riječ o 30 muškaraca i 30 žena, a najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih lica na mjestima lokalne transmisije virusa i porodični kontakti. Prema mjestu prebivališta, 12 lica je iz Srpca, 10 iz Banjaluke, šest iz Zvornika, po pet iz Kostajnice i Prijedora, po četiri iz Doboja i Gradiške, po dva iz Kotor Varoši i Modriče i po jedno iz Dervente, Kozarske Dubice, Čelinca, Milića, Teslića, Laktaša, Oštre Luke, Novog Grada, Rogatice i Mrkonjić Grada“, istaknuto je u saopštenju Instituta.

U Federaciji Bosne i Hercegovine testirana su 543 uzorka, od kojih je utvrđeno da su 33 osobe pozitivne na korona virus, navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

„Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom, Unsko-sanskom i Kantonu Sarajevo“, ističe se u saopštenju.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, virusom korona zaražene su 3273 osobe. Zabilježeno je 169 smrtnih slučajeva, a oporavilo se 2241 lice.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti