20.06.2024.
HomeNovostiDRAGO KALABIĆ: “Miloradov kraj čekaju pojedinci u SNSD -u, Neboša Radmanović i...

DRAGO KALABIĆ: “Miloradov kraj čekaju pojedinci u SNSD -u, Neboša Radmanović i Željka Cvijanović se uveliko pripremaju za stanje poslije Dodika”

Bivši član Predsjedništva SNSD-a i poslanik te stranke u više saziva Narodne skupštine RS i Parlamenta BiH Drago Kalabić tvrdi da je SNSD društvo jednog lica u kojem ostali statiraju i čekaju pad Milorada Dodika.

Neboša Radmanović i Željka Cvijanović se uveliko pripremaju za stanje poslije Dodika. Ostali obilaze strane ambasade i opozicione partije i nude svoje usluge, ali ne progovaraju javno. Sve to rade u tajnosti”, tvrdi Kalabić.

Između ostalog, tvrdi da su odnosi među čelnim ljudima najveće političke partije u RS-u “narušeni” i “potpuno neiskreni”, te da će, kako procjenjuje, ogroman broj članova SNSD-a glasati protiv Željke Cvijanović na predstojećim izborima, ukoliko ona bude kandidat za neku od najvažnijih funkcija.

On, također, smatra da lider SNSD-a nikad nije bio iskren kad je davao obećanja o skoroj samostalnosti RS-a kao i vraćanju njenih oduzetih nadležnosti.

“Ništa on neće uraditi. Nacionalne teme je i ranije, kao i sada, koristio za političku trgovinu. Ključno pitanje je da li će sada imati sa kim trgovati”, kaže Kalabić.

Na pitanje kako se došlo do toga da Dodik, koji je do prije samo petnaestak godina imao, najblaže rečeno, više nego korektne odnose sa Zapadom sada postao političar sa američke “crne liste” i osoba koju Zapad stavlja pod sankcije, Kalabić kaže da je “odgovor jednostavan”.

“Dodik je napustio reforme, izgradnju institucija te prozapadnu politiku, u koju je Zapad puno uložio. Umjesto toga, on se okrenuo Rusima, populizmu, korupciji i diktaturi. Sukob je bio neizbježan”, smatra Kalabić, navodi mojahercegovina.com.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti