21.06.2024.
HomeNovostiDozvoljene vannastavne i sportsko – rekreativne aktivnosti

Dozvoljene vannastavne i sportsko – rekreativne aktivnosti

Na održanoj vanrednoj sjednici u četvrtak Vlada Tuzlanskog kantona  je usvojila  Naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona. Ono što je razlika u odnosu na dosadašnje naredbe jeste da je od 1.maja dozvoljeno obavljanje svih vannastavnih aktivnosti (dodatna nastava, kursevi, škole stranih jezika, ustanove za edukaciju odraslih, treninzi u zatvorenom prostoru i sl.), kao i svi vidovi sportsko – rekreativnih aktivnosti uključujući teretane, fitnes centri i slično, uz strogo pridržavanje važećih epidemioloških mjera i preporuka u smislu maksimalnog broja prisutnih osoba, fizičke distance i sprovođenja postupaka dezinfekcije.

Sve ostale naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva ostaju na snazi do daljnjeg, kao i naredbe i preporuke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona donesene u ranijem periodu. Donesene naredbe ostaju na snazi od 1. do 7. maja 2021.godine.

Vlada je  prihvatila i Izjašnjenje Ministarstva pravosuđa i uprave na primjedbe zakonodavno – pravne komisije i amandman kluba stranke demokratske akcije na prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o državnoj službi u Tuzlanskom kantonu, kao i izjašnjenja Ministarstva obrazovanja i nauke na amandmane podnesene na prijedlog Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o naučnoistraživačkom radu, prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i  obrazovanju i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti