Doktor psihologije Srđan Puhalo analizira orijentalnog despota iz Laktaša: Deset znakova da je Dodik u velikom problemu

0

1. Ne silazi sa svojih televizija (RTRS i Alternativne televizije)

Ovo je dokaz da nije siguran u bezrezervnu podršku stanovnika Republike Srpske i stoga mora stalno da ih ubjeđuje, zavodi ali i prijeti. Njegovi monolozi imaju samo tu svrhu, jer da vjeruje da mu vjerujemo, bavio bi se nekim ljepšim stvarima na pr. voćnjakom.

2. Svako malo je u Beogradu

Da bi dao sebi na važnosti i da bi pokazao da ima bezrezervnu podršku Srbije često odlazi u posjetu Beogradu i Vučiću. Na taj način on sebe prikazuje kao važnog političara i pokušava spriječiti da se neki drugi političar iz Republike Srpske približi predsjedniku Srbije.

3. Davanje novih i sve nerealnih obećanja

Svjestan da nije ispunio dosadašnja obećanja koja se tiču nezavisnosti Republike Srpske, on je primoran da daje nova i sve nerealnija obećanja. Jedino tako može održavati tenzije, zaokupiti pažnju javnosti i medija. Što su obećanja nerealnija to je rasprava o njima veća, a on gospodar magle.

4. Počeo je govoriti o odbrani srpskog identiteta

Kada političar nema šta konkretno da ponudi građanima onda obavezno sklizne u mistiku i metafiziku. Tada kreće priča o srpskom biću, identitetu i sličnim bedastoćama. Niko ne zna šta je to srpski identitet i kako da ga zaštiti, ali pošto dobro zvuči onda je pogodan za svakodnevnu upotrebu. Problem je što se identitetom ne plaća struja, benzin i hrana.

5. Donošenje besmislenih zakona

Kada političar nema šta konkretno da ponudi građanima onda im počne donositi odluke, zakone, kojih se niko ne pridržava. Narodna skupština Republike Srpske je nedavno donijela Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma, koji se kosi sa Ustavom Republike Srpske. Dodajmo tu su i oni članovi Krivičnog za „povredu ugleda Republike Srpske i njenih naroda“, cirkus postaje još veći.

6. Ne bira sa kim se sastaje

Državnik, kako Dodik sebe želi da predstavi, bira sa kime se sastaje i šta govori. Milorad Dodik je upao u loše društvo desničara, nacionalista, homofoba jer ga pristojan svijet gnuša i izbjegava. Njegova retorika vrijeđa, prijeti, ismijava, ne shvatajući da je to retorika gubitnika.

7. Odsustvo diplomatkog ponašanja

Prije neki dan Milorad Dodik je slavodobitnički pokazao stenograme razgovora sa američkim diplomatom, što je prije svega nediplomatski, ali to dobro pokazuje da je svjestan da je otpisan od strane SAD, a ni EU ne gleda blagonaklono na njegove egzibicije.

8. Primio je odlikovanje od Srbije

Kod nas je nepisano pravilo kad počneš da primaš nagrade i odlikovanja to znači da su te otpisali.

9. Gubi kontakt sa realnošću

Milorad Dodik ne prihvata da njegova politika konfrontiranja tjera ljude iz Republike Srpske koji su umorni od te retorike. Ljudi odlaze odavde jer su željni uređene države, mira i spokojstva, nemajuću ni volje ni želje da žive u društvu koje kontroliše jedan čovjek, pa makar to bio i Milorad Dodik.

10. Kladi se na jednog konja

Čovjek koji se kladi na jednog konja uvijek gubi, pa makar taj konj bio i Rusija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here