19.06.2024.
HomeNovostiDok se Bakir sprema za partiju šaha, Svetlana Broz upozorava: U RS...

Dok se Bakir sprema za partiju šaha, Svetlana Broz upozorava: U RS se dijeli oružje građanima kao 1991. godine

Svetlana Broz, direktorica NVO Gariwo, izjavila je za “Monitor” da se u RS dijeli oružje građanima kao 1991. godine i da su ideje Velike Srbije i Velike Hrvatske, bazirane na teritorijalnim pretenzijama prema BiH, življe nego ikada ranije.

– Evropa i svijet gledali su na krvavi raspad Jugoslavije bez komentara, osim svijetlih likova poput Alexandra Langera, pisca i člana Parlamenta Evrope koji se ubio u znak protesta protiv beskrupuloznog ćutanja Evrope i njenih institucija. Pitanje je samo hoće li ponovo ćutati – kaže ona.

Na pitanje kako joj izgleda zapadni Balkan Svetlana Broz govori da se ne čudi trenutnoj situaciji.

– Izgleda mi, kao i više od posljednje tri decenije, kao bure baruta – što uopšte ne čudi. Zamislite Njemačku da su njoj poslije Drugog svjetskog rata saveznici ostavili na vlasti nacional-socijalističku partiju i sve Hitlerove saradnike. Ta partija je i danas zakonom zabranjena, a 23 od 24 u Nirnbergu suđena ratna zločinca osuđena su na smrt. Ovdje se dogodilo upravo suprotno: nakon ratova od 1995. do 1999. sve nacionalne partije koje su organizovale ratove i vodile ih, ostale su na vlasti do danas. A suđenja za ratne zločine u ICTY trajala su gotovo 30 godina. Sve u ime ljudskih prava okrivljenih, koji su ubili više od 100.000 građana i raselili samo u BiH 2,5 miliona. Ideolozi tih zločina u najvećem broju i danas vladaju prostorima zapadnog Balkana, kao članovi najjače mafije organizovanog kriminala u Evropi, birani od strane preplašenih građana, s blagoslovom iste te EU – rekla je, između ostalog, Svetlana Broz za “Monitor”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti