Dok korona kosi, politika narodu prkosi: Novi sukob Sebije i Forte, pljušte optužbe i teške riječi

0

Iz Kantonalnog odbora Naše stranke su prozvali direktoricu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebiju Izetbegović zbog njenih komentara na rad nove vlade. Ona sada ovoj stranci odgovara kontraargumentima i proziva ih za neznanje.

Iz Naše stranke su joj ranije poručili kako nova vlada ne bi morala uvoditi lockdown kojem se Izetbegović protivi da je stranka čiji je član uspjela nabaviti vakcine.

“Ako je cijela vaša stranka, Naša stranka, meni jednoj napisala ono što ste napisali, onda zaista dokazujete da ste nekompetentni i nesposobni nositi se sa ozbiljnim problemima. Zar vi nemate nekih zdravstvenih stručnjaka?, upitala je na početku saopćenja Sebija Izetbegović.

Edinu Forti poručuje da “ne mora zvati cijelu stranku da ga brani” aludirajući tako na saopćenje koje je uslijedilo nakon njene kritike na rad vlade.

U tom saopćenju NS-a oni se pitaju šta se desilo sa izolatorijem na Građevinskom fakultetu.

“Vi biste morali znati šta je radio vaš prethodnik. Izolatorij na Građevinskom fakultetu pravio je Kanton Sarajevo u ranijem sazivu na čelu sa premijerom gospodinom Mariom Nenadićem, a mi smo pomagali bez ijedne potrošene marke KCUS. Da li ste vi gospodine Forto i vaša Vlada sposobni napraviti izolatorij? Ako jeste, napravite ga!? Hitno. Sudeći po tome kako radite uskoro će nam trebati”, odgovorila je Izetbegović.

Uzajamno jedni druge optužuju za politikanstvo u momentu kada je potrebno da se bave zdravljem građana, a u isto vrijeme se kunu u svoj rad za dobrobit svih. Tako su iz Naše stranke kazali “da se gospođa Izetbegović više bavila poslom direktorice, a manje zloupotrebom tog posla u političke svrhe, odavno bi infektivna klinika bila puštena u funkciju”, a Izetbegović je odgovorila kako je istina da se ona “bavi zdravljem građana, a NS politiziranjem, vrijeđenjem i pokušajima diskreditacije”.

Na ovo ona još dodaje i odgovor na pitanje djeluje li kao direktorica KCUS-a ili kao potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA.

“P. S. Ponosna sam članica SDA i potpredsjednica Kantonalnog odbora voljom onih koji su me izabrali i do čije riječi mi je stalo. Na izborima za Parlament Federacije BiH dobila sam preko 13.000 glasova. Kad vi budete dobili približan broj glasova, onda ću možda vaše riječi shvatiti ozbiljno. Do tada, savjetujem vam da ipak slušate struku. Za pokušaj nekog uspješnog rada suspregnite sujetu svojstvenu neznalicama i čestitajte na junačkoj borbi svim uposlenicima KCUS-a i meni”, rekla je ona.