20.05.2024.
HomeNovostiDojava o bombi u zgradi lokalne administracije u Tuzli

Dojava o bombi u zgradi lokalne administracije u Tuzli

Za sada nepoznata osoba uputila je dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi Gradske uprave u Tuzli, zbog čega su evakuisani zaposlenici i građani koji su se nalazili u objektu, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako je kazala glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić, danas oko 8:10 sati Operativni centar obaviješten je od Policijske stanice Centar da je radnik obezbijeđenja zgrade Gradske uprave Tuzla, putem telefona zaprimio dojavu da je u zgradi postavljena bomba.

“Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta upućena je patrola policije PS Centar, Vatrogasci kao i Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla te istražitelji Odsjeka za krim tehniku i KDZ zaštitu, istražitelji OKP PU Tuzla, kao i policijski službenici Jedinice policije za specijalnu podršku sa službenim psom za detekciju minsko eksplozivnih sredstava”, navela je Sprečić.

U 8:30 sati završena je evakuacija zaposlenika iz zgrade Gradske uprave te je KDZ pregled objekta u toku. O događaju je upoznato tužilaštvo TK.

Piše: A.K. / Klix.ba

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti