Dodikovo srbovanje ulazi u fazu obračuna sa mrtvacima: “Kralj Aleksandar je pogriješio jer se okrenuo jugoslovenstvu, a ne srpstvu”

0

“U tom pogledu godina će biti teška”, rekao je Dodik, koji smatra da je u svoje vrijeme kralj Aleksandar pogriješio, jer se okrenuo jugoslovenstvu, a ne srpstvu, pošto nije pristao da se srpske opštine u BiH pridruže Srbiji.

On je rekao da RS sve ove godine opstaje borbom za slobodu, identitet i očuvanje svojih osnovnih vrijednosti, zato što nije poklekla pred silnim nasrtajima, kao i nigdje na svijetu autonomija nije sama sebe uklonila već jačala.

Dodik je uvjeren da će Republika Srpska jednog dana biti nezavisna i da će imati svoj federalni ili konfederalni status sa Srbijom, ocijenivši da je to doprinos miru i stabilizaciji na ovim prosotrima.

“Svi su smjeli da se odvoje od Srba i da razbiju Jugoslaviju, a Srbi nemaju pravo da se odvoje od muslimana u BiH i treba da trpe da ih tlače i pokušavaju da im unište identtiet i Republiku Srpsku? Ovo je kao nasilan brak”, rekao je Dodik za “Večernje novosti” i zapitao se “kako pomiriti narode koji nikada nisu bili na istoj strani istorije”.

Dodik je naveo da nije on taj koji popušta i da ga ne zanima šta će “ti muslimanski prijatelji sa zapada reći, jer se oni navijački odnose prema njima, a Amerikanci podržavaju muslimane i žele da satru Republiku Srpski i to je istina”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here