21.07.2024.
HomeNovostiDodikova policija u Banja Luci uhapsila Adama Šukala i Vladu Mandića, članove...

Dodikova policija u Banja Luci uhapsila Adama Šukala i Vladu Mandića, članove Vučićevog SNS-a

U Banjoj Luci sinož su privedeni Adam Šukalo i Vladimir Mandić, članovi SNS-a na čijem je čelu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Prema nezvaničnim informacijama oni su privedeni nakon što im je izvršen pretres vozila.

Šukalo je bivši poslanik SNS-a u Skupštini Srbije, dok je Mandić nekadašnji rukometaš Srbije. I Šukalo i Mandić su članovi Glavnog odbora SNS Aleksandra Vučića.

Banjalučka Alternativna televizija, koja je na američkoj crnoj listi zbog povezanosti s Dodikom, večeras je objavila kako je policija zaustavila nekoliko luksuznih vozila u kojima su se nalazile “bezbjednosno interesantne osobe.”

“Nezvanično, zaustavljena su vozila sa registarskim oznakama Srbije. Policija je izvršila pretres osoba ali i automobila. Razlog privođenja i pretresa zasada nije poznat, a prema nezvaničnim informacijama među privedenima su osobe koje su i ranije dovođene u vezu sa nelegalnim aktivnostima u BiH, ali i Crnoj Gori”, naveli su.

Podsjetit ćemo da je Adam Šukalo i bivši poslanik Narodne skupštine Republike Srpske, a prije četiri godine je bio kandidat PDP-a za Predstavnički dom Parlamenta BiH, ali je političku karijeru u aprilu 2020. godine nastavio u Srbiji, tačnije u SNS-u.

Interesantno je da se ovaj slučaj hapšenja Vučićevih kadrova dogodio u Banjoj Luci samo tri dana prije Općih izbora u BiH i to baš u periodu kada je kandidatkinja opozicije za predsjednicu RS-a Jelena Trivić, inače protukandidatkinja Milorada Dodika (SNSD), proteklih dana gostovala po brojnim medijima u Srbiji koji su bliski vlastima.

Mnogi ovo hapšenje tumače i kao neku vrstu poruke i osvete lidera SNSD-a vladajućem režimu u Srbiji koji je pružio priliku opozicionarima iz bh. entiteta RS da govore protiv Milorada Dodika u završnici predizborne kampanje. Treba podsjetiti i da prema anketama koje su se pojavile u javnosti Jelena Trivić ima blagu prednost u odnosu na Milorada Dodika.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti