17.07.2024.
HomeNovosti17 puta veći budžet kabineta predsjednika RS, nego predsjednika Srbije: Dodik troši...

17 puta veći budžet kabineta predsjednika RS, nego predsjednika Srbije: Dodik troši vrtoglavih 55,9, a Vučić tek 3,3 miliona KM

Najveću pažnju narodnih poslanika tokom rasprave o budžetu Republike Srpske za predstojeću godinu, očekuje se, mogla bi privući činjenica da se predvića drastično povećanje budžeta predsjednika Republike Srpske.

Sa 10,2 miliona KM budžet entitetskog predsjednika raste na čak 55,9 miliona KM. Prema ukupnim sredstvima s kojima će raspolagati Milorad Dodik u naredne četiri godine biće najmoćniji predsjednik u regionu, prenosi N1.

Budžet predsjednika Republike Srpske biće čak 17 puta veći od budžeta predsjednika Srbije.

Aleksandar Vučić raspolaže sa tek 3,3 miliona maraka (1,7 miliona EUR).

“Najsiromašniji” od svih predsjednika na ovoj listi ostaće Milo Đukanović. Predsjednik Crne Gore i po stažu najdugovječniji lider u regionu šefuje kabinetom koji raspolaže sa 2,6 miliona KM. (1,4 miliona EUR)

Dodik će vrtoglavu cifru imati na raspolaganju prije svega za humanitarna pitanja. Iako mu to nije nadležnost, sa čak 30 miliona KM moći će da pomogne izgradnju i obnovu objekata za djecu i omladinu, a čak 20 miliona KM imaće na raspolaganju za humanitarna pitanja.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti