Dodik se u “Politici” pravdao pred Vučićem da nema ništa sa proruskim huliganima, pa ga Mektić “poklopio” fotografijama

0

Milorad Dodik je u intervjuu za beogradsku “Politiku” morao odgovoriti na optužbe prema kojima je on umiješan u nerede u Beogradu i to preko organizacije “Srbska čast” sa kojom ima bliske i dobre odnose. To je prethodno u razgovoru za beogradski list “Danas” kazao i Dragan Mektić, bivši ministar sogirnosti BiH, koji je tako potvrdio prošlonedjeljno pisanje “Slobodne Bosne” kojim smo dokazali da su neki od čelnih ljudi “Srbske časi” direktno involvirani i desničarske, proruske grupe koje su divljale na beogradskim ulicama.

Mektićev tvrdnje u “Danasu” je demantirao Pero Simić, Dodikov portparol, vrijeđajući bivšeg ministra i aktuelnog državnog poslanika da je “instrument muslimanskog Sarajeva i Bakira Izetbegovića”.

Nakon svoga savjetnika napokon se oglasio i sam Milorad Dodik, u “Politici”.

“To što sam se prije nekolko godina uslikao na ulici pa se iz toga pravi ideologija koja se raširila svijetom do te mjere da mi ovdje imamo paravojne formacije, izmišljotina je SDS-a”, kazao je Dodik. Svi mediji u Republii Srpskoj, a naročito režimski RTRS, dao je ovoj izjavi posebno mjesto u svojim emisijama.

Uskoro mu je odgovorio Dragan Mektić na svom twitter profilu.

Dodik laže na RTRS-u kad kaže da se sa pripadnicima “Srpske časti” slučajno slikao na ulici u BL. Ova slika dokazuje da ih je primio i slikao sa njima u Palati predsjednika RS”, napisao je Mekić i objavio fotografiju Dodika sa čelnim ljudima ove paravojne, proruske desničarske organizacije, predvođenih Bobanom Stojkovićem iz Niša.

Da, kako tvrdi Milorad Dodik u “Politici”, “Srbska čast” nije nikakva uličarska, destrukivna organizacija sa kojom njega u vezu dovode “izmišljotine SDS”, Mektić je demantovao u još jednom tvitu u kojem je objavio fotografiju desničara iz “Srbske časti” udobno zavaljenih u foteljama Narodne Skupšine RS u Banja Luci.

Evo Srpske časti u Narodnoj Skupštini RS, što pokazuje očiglednu povezanost ove formacije i vlasti RS. Dakle, u Srbiji na protestima nisu mogli biti bez blagoslova MIlorada Dodika. Lažni pokušaj Pere Simića da to demantuje, samo to još jače potvrđuje”, poentirao je Mektić.