27.05.2024.
HomeNovostiDodik se obrušio na N1: Mislite da mi nemamo službu koja vas...

Dodik se obrušio na N1: Mislite da mi nemamo službu koja vas prati šta radite? Vas treba zabraniti, Vi ste subverzivan državni element

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se ponovo na press konferenciji obrušio na N1 televiziju te je između ostalog rekao da je “veoma trpeljiv” jer uošte dopušta novinarima N1 ulazak u službene prostorije Republike Srpske, a u jednom trenutku je novinarku pitao da li misli da on nema službu koja prati šta radi N1?

Dodik je danas članovima porodica poginulih boraca bivše Vojske Republike Srpske dodijelio odlikovanja, nakon čega se obratio medijima, a nizala su se pitanja od ekonomskih, do političkih. Među pitanjima na koje je danas odgovorio bilo je i ono o minimalnoj plati u Republici Srpskoj. Poslovna zajednica u ovom entitetu je, podsjetimo, negodovala nakon negovještaja da bi on mogao iznositi 1050 KM.

“To treba da dogovore sindikat i poslovna zajednica, nema potrebe da se sa mnom obračunavaju. Sada je vrijeme da učinimo sve da kroz putovanja koje ćemo otpočeti zajedno, omogućimo siguran status zaposlenima. Fino sam rekao svakom poslodavcu u Republici Srpskoj da sam zahvalan, jer obezbjeđuju radna mjesta, ali moramo ići dalje i jačati položaj radnika”, naveo je.

Priznao je da je bilo i promašenih mjera, poput one da se smanje opterećenja na platu kako bi se ona povećala, što su pojedini poslodavci iskoristili za podizanje vlastitog profita. Obećava kako će vlasti u Republici Srpksoj biti spremne da sa svakim poslodavcem posebno razgovaraju o njihovim mikro okolnostima.

O tvrdnjama Igora Crnatka

Bilo je riječi i o političkim temama. Među njima je i tvrdnja PDP-ovog potpredsjednika Igora Crnatka o tome kako se Dodik sastao sa Christianom Schmidtom, da su postigli čvrst dogovor, te da će detalje objaviti uskoro. Dodik je odgovorio – laž je teško komentarisati.

“Da, Crnadak je vodio zapisnik kada sam ja bio sa Schmidtom. Lažov, kakve budalaštine. Ako je ovo vrijeme i po čemu obilježeno – onda je po tome što Schmidt proganja nas da se sretnemo, a mi nećemo. Šta još treba da uradimo? To što sam se sreo s njim 2010. godine kada je on bio resorni ministar – to ništa ne znači”, naveo je Dodik, proglasivši Crnatka “plaćenikom”.

Na pitanje medija da li će iduće sedmice ponovno pred sud na zakazano ročište, odgovorio je kratko kako je to “njegova privatna stvar”.

Dodik se obrušio na N1

Na narednom upitu da komentariše to što su se u njegovoj blizini našle osobe iz kriminalnog miljea, a što je aktualizovano nakon hapšenja u akciji “Kode”, Dodik se obrušio na N1.

“Vi iz N1 samo gledate kako ćete nešto… Ako sam i po čemu poznat, onda je to što meni osobe iz kriminalnog miljea ne mogu ni da priđu. Nemojte da podvaljujete, lažete, kadgod zinete lažete, niko nije bio kod mene, niti može da mi priđe, ne možete da mi pripišete nikakvo ni prijateljstvo, ni druženje, a dvadeset godina sam na vlasti”, naveo je.

“Možda je to propust obezbjeđenja, ne aludiram…?”, upitala je reporterka.

“Bilo je možda u izbornim kampanjama u onoj gužvi da neko priđe da se slika, to je izvan kontrole. To što vi od toga pravite pravilo, znam da je to vaš redakcijski zadatak, da klevećete po Republici Srpskoj. Vaša TV, ne vi lično, da uporno izmišljate priče, o ruskom uticaju, vaš narativ, kako ja mogu da vidim pregled koji dobijam je uvijek isti – Republika Srpksa je loša, ona čeka naredbu Putina da uradi ovo, ili ono, zato što oni koji stoluju u Sarajevu oni tako žive, čekaju samo strance, pa ni vi, vaša TV dok ne dobije nalog američke ambasade. Vi ste njihova televizija, N1 je njihova TV”, u dahu je izgovorio optužbe Dodik.

U jednom trenutku dok je optuživao N1 da je dio politike koja ruši Republiku Srpsku i da ima “antisrpski narativ” uzeo je mikrofon N1 navodeći da ga uzima “kako se novinarka N1 ne bi loše osjećala”.

“Vama ne govorim ništa, govorim o tome, takvi ste u Srbiji, takvi ste ovdje, antisrpski narativ N1 je veoma poznat. I mi smo veoma trpeljivi što vam uopšte dozvoljavamo da uđete u službene prostorije. Nemojte da petljate i podvaljujete”, naveo je.

“Nije to tako baš predsjedniče”, nakon press konferencije rekla je novinarka N1.

“Još je gore. Samo zato što je pred ovim mikrofonima, inače vam sve nisam rekao, ‘oćete… Mislite da mi nemamo službu koja vas prati šta radite?”, nastavio je Dodik.

“Šta radim?”, upitala je novinarka N1.

“Šta niste uradili? Vas treba zabraniti! Ne Vi, ja vama stalno govorim Vama, a vi ste subverzivan državni element, ja govorim o N1. Radite za drugu državu, ja radim za ovu državu. Radite za platu za drugu državu protiv svoje države”, izjavio je.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti