Dodik saslušan kao osumničeni: On bi radije da razori Bosnu, nego da položi račune i objasni kako se tako bezobrazno obogatio

0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik danas je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine saslušan u okviru predmeta “Pavlović banka”.

Nakon saslušanja Dodik se obratio novinarima i pozvao ih da što prije završe ovaj proces:

“Predočili smo dokaze za navodnu inkriminaciju koju je Tužilaštvo našlo u tome. Oni tvrde da nema ugovora iz 2007. godine. Pošto je banka dužna da drži dokumentaciju pet godina nakon otplate kredita, taj kredit je otplaćen 2007. drugim kreditom iz 2008. Tako da je već 2013. prestala obaveza da banka čuva arhivu. Ja sam predočio svoje originalne ugovore. Vlada RS-a niti je bila jamac niti otplaćuje kredit. Ja sam uposlenik Vlade Republike Srpske i traženo je samo da pokažem kolika mi je plata. Treća stvar je bila vezana za neka lica u banci, ja sam dobijao zakupnine za godinu dana unaprijed na račun u Pavlović banci. Pavlović banka je da bi naplatila kamate od tog mog novca od zakupnine naplaćivala otplatu kredita. Ovo je politički motiviran proces, nema nikakvih povreda zakonitosti. Predočit ćemo sve dokumente kada se proces završi. Ovaj Sud i Tužilaštvo nemaju ustavnu poziciju i osnovu u Ustavu BiH i time ne mogu postojati. Oni nisu legitimni ni legalni. Ja ću se uvijek pojaviti da riješim špekulacije ali to ne znači da ga priznajem.”

Na kraju razgovora sa novinarima Dodik je rekao da je saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Podsjetimo, slučaj Pavlović banka koji je pokrenulo Tužilaštvo BiH istražuje kupovinu vile Milorada Dodika na Dedinju za koju je dobio kredit od Pavlović Banke u iznosu od 750 hiljada eura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here