Dodik pobjegao od NATO vježbe na Manjači, sakrio se u Gackom i poveo sa sobom sina Igora, za svaki slučaj

0

Bježeći od NATO vježbe na Manjači, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik se našao u Gacku, gdje je razgovarao rukovodstvom općina Gacko i Nevesinje. Na tim sastancima bio i Dodikov sin Igor.

Kako prenosi Radio Gacko, radni sastanak Dodika iza zatvorenih vrata održan je u kabinetu načelnika općine Ognjena Milinkovića,

Ovo je prva zvanična posjeta Dodika općini, koju je ranije zaobilazio jer je u njoj bila vlast SDS-a sve do ovih lokalnih izbora. Sada je u prostorijama općine održao sastanak, kako prenose lokalni mediji sa općinskim rukovodstvo i predstavnicima RiTE Gacko.

Finansijska podrška

U izjavi za medije Dodik je najavio finansijku podršku kabineta Predsjedništva BiH i Vlada RS u realizaciji brojnih infrastrukturnih projekata na području opštine Gacko.

Kako je naglasio neophodno je sačiniti kompletan projekat vodovoda i kanalizacije za koji bi Vlada RS izdvojila značajna finansijska sredstva. Kao jedan od prioritetnih zadataka načelnika općine Gacko u narednom periodu je broj radnika u općinskoj administraciji svesti na održivi nivo budući da, kako je istakao, polovina godišnjeg budžeta ide na plate zaposlenih.

Nepoznata Igorova uloga

Načelnik općine Gacko Ognjen Milinković (SNSD) je izrazio zadovoljstvo posjetom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i obećanjima finansijske podrške u realizaciji kapitalnih projekata kao što su – uređenje gradskog trga, izgradnja zgrade za mlade bračne parove, izmještanje gradske pijace, izgradnja obilaznice oko Gacka i završetak već započetih projekata Sportske dvorane i rješavanje pitanja vodosnabdijevanja.

Na ovom sastanku je sa Dodikom bio i njegov sin Igor,koji je bio i na sastanku u Nevesinju, gdje je bio također sastanak sa rukovodstvom općine, odnosno SNSD-a.

Nije poznato u kome svojstvu je na ovim sastancima u Gacku i Nevesinju bio i Dodikov sin Igor, ako se radi o zvaničnoj posjeti predsjedavajućeg Predsjendištva BiH općinama Gacko i Nevesinje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here