Dodik opet napadao novinarku BN TV, a ona mu žestoko uzvratila: “Vi ste u ratu švercovali cigarete, Vi ste obični švercer i ratni profiter”

0

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu održao pres-konferenciju nakon sastanka u Predsjedništvu BiH sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen.

Na pres-konferenciji je Dodik govorio o aktuelnim pitanjima. Kao i u prethodnim prilikama, i ovu pres konferenciju je iskoristio da se obračuna sa televizijom BN iz Bijeljine.

Ipak, ovaj put je naišao na otpor Slađane Jašarević, novinarke ove televizije i dobio zasluženi odgovor.

“U ovih 20 minuta samo ste se bavili BN-om. Upozoravam vas da je ovo posljednji put da se tako obraćate meni i mojim kolegama kao i da govorite tako o BN televiziji. Da se više nikad niste usudili govoriti tako”, oštro je poručila Jašarević nakon čega je Dodik tražio da joj se isključi mikrofon.

Međutim, mikrofon nije isključen, a svađa između Dodika i Jašarević se nastavila.

“Ja sam član porodice poginulog borca, a vi ste u ratu švercovali cigarete. Vi ste obični švercer i ratni profiter. Vi ‘gulite’ ovaj narod, zarađujete na njihovom zdravlju, da l vas je sramota?”, rekla je Jašarević.

Nakon toga, uslijedila je i reakcija Milorada Dodika.

“Vidite da ovi s BN-a nisu normalni. Ti (novinarka op.a.) si veliki izdajnik kao i tvoja televizija. Vaša televizija je dio udruženog zločinačkog poduhvata protiv RS-a i naravno da ste instruisani da radite ovo što radite. Vi ste najveći zlotvori u RS-u”, rekao je Dodik.

Obraćanje Slađane Jašarević, novinarke BN televizije, i svađu koja je uslijedila možete pogledati od 25:50 ovog videa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here