16.06.2024.
HomeNovostiDodik neće da diše isti zrak sa Bošnjacima, ali hoće sa hodžama:...

Dodik neće da diše isti zrak sa Bošnjacima, ali hoće sa hodžama: Došao je čak i na proklanjavanje džamije Arnaudija u Banja Luci

Građani iz svih krajeva Bosne i Hercegovine došli su danas u Banjaluku, gdje će u prisustvu hiljada građana i visokih zvanica iz BiH biti otvorena obnovljena džamija Arnaudija.

Nura Muratović iz Srebrenika kaže da joj jako bitno danas biti u Banjaluci.

“Gdje god je proklanjanje, to za našu vjeru i to je normalno, bitno je za svakoga ko hoće i želi normalno. Jutros smo krenuli u pola tri da dođemo ovdje”, rekla je ona.

Naim Mujkanović iz Čelinca rekao je da mu današnji događaj budi posebne emocije jer je tu rođen, a sada živi u Sanskom Mostu.

“Budi, kako ne budi, tu sam rođen, živio, odrastao, i sada sam tu, dođem budem po cijelu zimu tu”, rekao je on.

Esma Ramulić iz Rakovčana redovno posjećuje ovakve manifestacije, a obnovljena Arnaudija džamija joj izgleda jako lijepo.

“Izgled je lijep, a bitno mi je to, zato sam i došla tu, jer je to jedan veliki dan za nas”, kazala je Esma Ramulić.

Svečanost otvaranja počinje od 11 sati, a ova džamija je rekonstruirana u autentičnom stilu. Arnaudija džamija je jedna od 16 u toku agresije porušenih džamija u Banjaluci. Ideja o obnovi Arnaudije iznesena je 2015. godine, krajem 2016. godine potpisan je Protokol o ponovnoj izgradnji ove banjalučke ljepotice s Generalnom direkcijom vakufa pri Ministarstvu kulture i turizma Turske, dok je naredne, 2017. godine, svečano položen kamen temeljac za izgradnju.

Na svečano otvorenje džamije Arnaudija stigli su i reis Kavazović, Draško Stanivuković, Milorad Dodik, Sevlid Hurtić, Željka Cvijanović…

(SB/N1)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti