Dodik je u paničnom strahu, ali ne da da se to vidi: Njegova orgija sa Lavrovim i državnom zastavom u funkciji je skrivanje tog straha

0

Milorad Dodik je opet u paničnom strahu. Ovoga puta sa puno razloga. Strahuje Dodik od Bidenovog preuzimanja vlasti u Americi. Zna Dodik da Biden zna srpske voždove kao zlu paru. Zna za njihove zločine, nacionalizam i šovinizam, zna za genocid, zna za kriminal, korupciju, enormnu pljačku. Zna sve.

S druge strane i čelnici EU znaju za Vučićev i Dodikov način vladavine u maniru orijentalnih despotija, širenje mržnje prema drugim narodima na Balkanu, njihovo anticivilizacijsko vladanje i ponašanje.

Dodik je već na američkoj Crnoj listi, i sa nje neće biti skinut još dugo. Zna da će se, prije ili kasnije naći i na Crnoj listi EU, da mu može biti zamrznuta imovina u inostranstvu (osim one u Rusiji) i da može biti i krivično gonjen.

Zato Dodik koristi svaku priliku da izazove skandal, da bude još bahatiji i primitivniji, kako se ne bi vidjelo da je on u stvari samo jedna kukavica.

“Podvio je rep” i naredio skidanje table sa Karadžićevim imenom sa Studentskog doma na Palama. Učinio je to brže boilje, iako mu je Inzko postavio rok do maja. Da je Dodik jak kako se predstavlja izazivao bi Inzka i ambasadore Vijeća za implementaciju mira sve do maja. Ali nije. Dodik je izgubio živce i zna da trči “posljednji krug”. Zato je brže bolje odmah uklonio tablu sa Karadžićevim imenom. Inzko okom – Dodik skokom!

Popuštaće Dodik još. Počela je njegova “demontaža”. On to dobro zna, ali ne da da s vidi. Zbog toga svko malo naprai neki skandal, glumi srbendu, kako bi se sakrila sva njegova popuštanja koja su već počela.

Dodik je kao stara, oronula skalamerija, koje su se ljudi plašili u tamnim i maglovitim noćima, jer je škripala, jezivo cijukala, zavijala, lupetala i izgledala ogromno i sablasno. No, kad se počelo razdanjivati, vidjelo se da je to stara olupina, strašilo koje noću može plašiti ljude, ali danju izgleda jadno i groteskno.

Tako i ovaj najnoviji skandal sa izostankom državne zastave na sastanku sa Lavrovim, sinoć je izgledao kao provokacija, a danas kao otužni gest nemoći oronulog i provaljenog politikanta i provincijalca, koji je sebi umislio da je “glavni Baja”.