Dodik i Lavrov sastančili bez zastave BiH: Vojin Mijatović traži da se otkaže gostoprimstvo Lavrovu

0

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov danas je stigao u služebnu posjetu u Bosnu i Hercegovinu, gdje će boraviti dva dana.

Odmah po slijetanju aviona zapustio se u Istočno Sarajevo gdje je u toku odvojeni sastanak sa Miloradom Dodikom, predsjedavajućim Predsjedništva BiH.

Nakon što je vidio fotografiju sa sastanka Lavrova i Dodika, na kojoj nema zastave Bosne i hercegovine, na Facebooku se oglasio Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, koji je pozvao Željka Komšića, Šefika Džaferovića, Biseru Turković da otkažu sutrašnje sastanke sa Lavrovim i otkažu mu gostoprimstvo!

! / Mijatović pisao bivšem šefu Dodiku: ‘Glave će ti doći ti ljigavci koje si napravio’
Objavu na ovoj društvenoj mrerži objavljujemo u cijelosti, bez ispravki, uz dozvolu autora:

“Lavrov u Istočnom Sarajevu sa svesrpskom oligarfijom!

Naravno nema zastave BiH, pozivam Željka Komšića, Šefika Džaferovića, Biseru Turković da otkažu sutrašnje sastanke sa Lavrovim i otkažu gostoprimstvo!

Ja da sam član Predsedništva ili ministar vanjskih poslova uradio bih to odmah pa šta god da je cena, ovo je uvreda prema državi Bosni i Hercegovini i diplomatski skandal bez presedana!

Naravno velike patriote vi to nećete uraditi jer ne želite da se zamerite vašem koalicionom bratu Miloradu Dodiku!

Posto već ne smete to da uraditi onda čutite i poklopite se ušima, te prestanite sa dnevnim laprdanjima gde glumite patriote!”, napisao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH na svom Facebook profilu.