Dodik histerično reagirao na izjavu Blinkenove zamjenice Karen Donfried: “To nije istina i to ne postoji”

0

Lider SNSD-a Milorad Dodik reagovao je na izjavu pomoćnice američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Karen Donfried u kojoj je rekla da “SAD neće stajati po strani dok sadašnje rukovodstvo Republike Srpske nastoji da razbije državu”.

“Nije tačna izjava Karen Donfried da rukovodstvo Republike Srpske želi da sruši BiH. Poštujemo Ustav da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Sve što je urađeno mimo Ustava mora da bude stvar diskusije. Nema plana ni dokumenta kojim bi se potkrijepile te tvrdnje”, naveo je Dodik na Twitteru.

Dodik je rekao kako mu je žao što je došlo do različite interpretacije sastanka, te da su te intepretracije pune špekulacija.

“Istina je da sam na sastanku i nakon toga izjavio da RS poštuje teritorijalni integritet i međunarodni suverenitet BiH i Ustav BiH. RS ima pravo da dobije sva svoja ovlaštenja koja joj pripadaju Ustavom. Zabrinjavajuće je da tako neko s tako visokog nivoa spreman interpretirati sastanak na način na koji se nije desio. To nije istina i to ne postoji. RS nema nijedan plan niti dokument koji bi potvrdio njene tvrdnje koje je pokupila u političkom Sarajevu i dobila od njenih saradnika koji već godinama rade protiv interesa RS”, rekao je Dodik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here