Dodik brutalan nakon derneka u “Teheranu”: Košarac napisao kraj svog političkog puta

0

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je za Srnu da je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staša Košarac, prisustvom na sinoćnoj privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije koronavirusa, napisao kraj svog političkog puta te da u tom pogledu nema nikakve dileme.

Dodik, koji je i član Predsjedništva BiH, rekao je da Košarac nije i više ne može biti njegov najbliži saradnik te da se SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvata.

– Košarac je završio što se tiče politike naše partije i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti. U vezi s tim preduzet ćemo one mjere koje su najbolje prije svega za Republiku Srpsku. Naime, imajući u vidu da smjene u Savjetu ministara mogu dovesti do gubljenja pozicija same Srpske, mi ćemo svoje ponašanje prema tome odrediti. U to ne treba niko da sumnja – poručio je Dodik.

Lider SNSD-a naglasio je da ga je Košarac svojim postupkom iznenadio i razočarao.

– Poništio je sve moje pozitivno uvjerenje u vezi s njegovim sposobnostima. Učiniti nešto ovakvo nije stvar lične odgovornosti već prije svega političke i društvene, imajući u vidu da je izabran na najvažniju funkciju. Dakle, potpuno odbacujem njegovo nedolično, neprihvatljivo i politički neodgovorno ponašanje u kome je zarad svog malog ličnog komoditeta doveo u pitanje politike koje se vode i koje je do sada uspješno vodio – ocijenio je Dodik.

Dodik je konstatirao da ovo vrijeme suočavanja s epidemijom virusa ne trpi bilo kakve greške, pa ni minimalne.

– Košarčeva odgovornost je veoma značajna imajući u vidu ukupnu konstelaciju odnosa na nivou BiH i činjenicu da vrši tu značajnu političku dužnost. A mi ćemo, svakako, vidjeti kako kroz ovo možemo proći sa što manje štete za Republiku Srpsku – rekao je Dodik.