20.04.2024.
HomeNovostiDobro jutro gradonačelniče Lugavić: Da li je namješten konkurs za kčerku Miralema...

Dobro jutro gradonačelniče Lugavić: Da li je namješten konkurs za kčerku Miralema Mulaća?

Javni konkurs koji je objavljen 25.12.2023. godine za popunu radnih mjesta državnih službenika u Gradu Tuzla u kojem se traži stručni savjetnik za lokalni ekonomski razvoj, stručni saradnik za evidenciju stalnih sredstava i upis imovine u vlasništvu Grada Tuzla te stručni saradnik za upravno rješavanje i opće pravne poslove se privodi kraju a već je u javnosti poznato da je isti namješten.

Dragi članovi grupe, dragi gradonačalniče,

Želim da vas upoznam sa dešavanjem koje se odigralo danas na pismenom i usmenom ispitu za upošljavanje državnog službenika za Grad Tuzlu, za današnju, a vjerujem da je isti scenario i za sutrašnju poziciju.

Kako je moguće da jedna osoba, u daljem tekstu ćete shvatiti o kome se radi, dolazi na ispit sa ispisanim odgovorima hemijskom olovkom na papiru A4 formata, jedina polaže taj pismeni sa 100% bodova, gdje se pitanja za taj ispit prave neposredno pred samo održavanje ispita?

Kako je moguće da je baš ta osoba kćerka uposlenika Grada Tuzla, koji radi na poziciji pomoćnika za komunalne poslove?

Navodno radi se kćerci Miralema Mulaća, jednog od prvih saradnika prvog čovjeka grada Zijada Lugavića. Ono što je vrijedno pomena Mulać je osoba od povjerenja predsjednika Glavnog odbora Slađana Ilića, te sive eminencije Aida Berbića. Prema saznanjima bliskih vladajućoj stranci preko već pomenute službne i pomenutih osoba veliki dio poslova dobija tuzlanska firma Cestotehnik.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti