Dobar sportista i častan čovjek: Legenda bh. košarke Samir Lerić za život zarađuje kao dostavljač hljeba

0

 

Rekorder po broju nastupa u reprezentativnom dresu očito sebi nije mogao priuštiti veliku pauzu pa je počeo raditi na poslu distribucije hljeba i drugih pekarski proizvoda.

Fotografija na kojoj Lerić nosi korpu s pekarskim proizvodima brzo je postala viralna na društvenim mrežama, a mnogi su iznenađeni kako čovjek koji je imao 12 godina reprezentativne karijere i dalje ne radi u košarci.

Lerića smo jutros i pozvali kako bismo provjerili navode, a on nam je potvrdio kako se upravo nalazi na svom novom poslu.

Posljednjih godina je bio angažovan u SKK Student iz Mostara, koji je nakon prekinute sezone zbog koronavirusa stekao pravo nastupa u prvom rangu bh. košarke.

Međutim, nedostatak finansija im je stvorio poteškoće, zbog čega i neće nastupati u Prvenstvu BiH, što se očito odrazilo i na Lerića koji je odlučio pronaći novi posao.

Iako Lerić trenutno radi častan posao dostavljača, ovo je samo jedan od primjera kako je koronavirus imao negativan utjecaj na sadašnje i bivše vrhunske sportiste. Ostaje nam da vidimo hoće li se nekadašnji košarkaš koji je igrao na pet Evropskih prvenstava ponovo vratiti košarkaškom poslu u možda neka bolja vremena.