21.05.2024.
HomeNovostiDNO DNA: Pogledajte naslovnice medija pod kontrolom Aleksandra Vučića, nakon što su...

DNO DNA: Pogledajte naslovnice medija pod kontrolom Aleksandra Vučića, nakon što su srpski teroristi izazvali haos na Kosovu i ubili policajca

Napadači u oklopnim vozilima upali su jučer u selo Banjska u regiji s većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru zemlje. Nakon sukoba s policijom, zabarikadirali su se u manastiru. U sukobima je poginuo jedan kosovski policajac i trojica od 30-ak napadača.

Kosovska policija uspjela se sinoć nakon višesatne žestoke borbe probiti u manastir, savladati napadače i uspostaviti kontrolu na području Banjske. U operaciji su ubijena trojica napadača, šestorica su uhapšena – dvojica ranjenih napadača u uniformi te četvorica pomagača koji su pružali podršku operaciji putem radioveze.

Dio uhapšenih, tvrdi kosovska policija, pripada terorističkoj organizaciji “Civilna zaštita”. Kod napadača je pronađena veća količina municije, eksploziva, uniformi te logističke opreme. U sukobima policije i najmanje 30 – kako ih je nazvao kosovski premijer Albin Kurti – naoružanih terorista, jedan je kosovski policajac ubijen, a jedan ranjen.

Kosovska vlada objavila je fotografije koje prikazuju dobro naoružane ljude odjevene u maskirne vojne uniforme bez uočljivih oznaka pripadnosti. U selo su stigli, tvrde kosovske vlasti, oklopnim vozilima, a osim pješačkim oružjem i strojnicama opremljeni su minobacačima i “zoljama”.

Kosovska vlada objavila je fotografije koje prikazuju dobro naoružane maskirane ljude. Koristili su se blindiranima vozilima. Kosovski premijer Albin Kurti zasjedu je prozvao činom terorizma i optužio vladu u Srbiji za “političku, financijsku i logističku podršku organiziranom kriminalu i napad na našu zemlju”.

Nakon optužbi od strane predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Srbije Ane Brnabić, koje se sinoć odaslane iz Beograda na račun premijera Kosova Albina Kurtija, jutros svjedočimo novoj zamjeni teza i brutalnim lažima medija pod kontrolom Aleksandra Vučića.

„Slobodna Bosna“ donosi pregled jutrošnjih naslovnica medija pod kontrolom predsjednika Srbije.

Slobodna Bosna

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti